Всяка жена трябва да знае разликата между момче християнин и мъж на Бога

razlikata-mejdi-momche-hristianin-maj-na-boga

Дами, има огромна разлика между момче християнин и мъж на Бога. И е време да спрем да се задоволяваме с по-малкото от двете.

Толкова много пъти чувам момичета да казват:
“Е, той е християнин.”
“Той ходи на църква с мен.”
“Той слуша християнска музика.”
“Той ходи на християнски лагер.”
“Той си има любим библейски стих.”

Е, всички тези неща са много хубави, но какво е личното му взаимоотношение с Бог? Как е молитвеният му живот? Говори ли ти за личното си време с Бог? Дали наистина е последовател на единствения, истинен Бог във всяка област от живота си?

Това са някои от чертите на Божия мъж, който трябва да търсиш:

1. Един мъж ще те обича повече, когато обича Бог повече

Един мъж на Бога ще търси искрено взаимоотношение с теб и ще бъде открит относно намеренията си. Един божий мъж ще почита Бог, ще се моли и страстно ще Го хвали заедно с теб. Едно момче християнин може да ти отвори вратата, но един божий мъж ще отвори своята Библия и ще открива Божието слово заедно с теб, за да израствате духовно заедно. Едно момче християнин може да изнесе шоу, за да ти направи добро впечатление, но един мъж на Бога ще ходи всеки ден, показвайки любовта на Исус.

2. Един божий мъж прави повече, защото ти заслужаваш повече

Един мъж на Бога ще бъде лидер! Вярвай ми – знам, че днес божийте мъже са малко и рядкост, докато момчетата християни са в изобилие. Но ти заслужаваш мъж по Божието сърце, а не просто момче, което ходи на църква. Знам, че това момче християнин може да изглежда добре и да има редица звездни качества, но парите и външността избледняват, докато една жива и постоянна любов към Спасителя никога не избледнява.

3. Най-великото нещо, което един мъж може да направи за една жена, е да я води по-близо до Бог отколкото към себе си!

Затова те моля, не се задоволявай с по-малкото! Не се задоволявай, само защото си изморена да си необвързана, защото е по-удобно или защото искаш връзка като на приятелката си. Необвързана не е равно на свободна и семейният ти статус не те определя. Бог използва твоя сезон на необвързаност, за да те подготви за това, което ти предстои. И ако вече се срещаш с момче християнин или той трябва да качи нивото или ти трябва да продължиш нататък. Чакай божия мъж за теб! Божието време винаги е по-доброто, винаги! Независимо от обстоятелствата. Така че не пришпорвай Господа. (В крайна сметка Той е добър в това, което прави.) Следователно, обърни целия си фокус към Него и Той ще те напътства в пътя ти.

“Но първо търсете Божието царство и Неговата правда и всичко това ще ви се прибави.” Матей 6:33


Автор: Рода Гейл

Превод: Филипа Кирилова

Източник: GodTV.com


Още статии като тази прочетете ТУК: 

5 начина да направим връзката с децата си наш приоритет

Как да се справим с болката, когато времето не лекува

Книги, които всеки мъж трябва да прочете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *