Skip to content Skip to footer

Ден 6 – Невъзможни възможности | 28 Видение

Ден 6 – Невъзможни възможности

„А Исус ги погледна и рече им: За човеците това е невъзможно, но за Бога всичко е възможно.“ Евангелието от Матей 19:26

Спомняте ли си една фраза от „Алиса в страната на чудесата“?!

„Понякога успявах да повярвам не по-малко от шест невъзможни неща още преди закуска.“

Обичам този момент – срещата на Алиса с Бялата Царица. Случвало ли ви се е и на вас понякога да ви е по-лесно да вярвате за невъзможното, отколкото за напълно възможното? Често когато се молим за нещо, за което сме сигурни, че Бог е способен да направи, единственото, което занимава любопитния ни ум е „Как“ ще се случи. Как Бог ще отговори на тази молитва? Когато се моля за напълно невъзможна ситуация, умът ми не търси отговор на въпроса „Как“, защото зная, че единствения изход е чудо. Или Бог ще се намеси, или това няма как да стане. В такива моменти спирам да се питам „Как“ и започвам да вярвам в „Кой“ е моя Баща.

Преди няколко години, докато проповядвах, любим за мен човек умря пред очите ми. От тогава всеки път, когато ме питат за този момент от живота ми се шегувам с това, че хората толкова харесват проповядването ми, че умират за него, за да го чуят.

С очите си видях и ръцете ми почувстваха как живота си отиде от него. В онзи момент нямах друг избор освен да вярвам за чудо, чудото за възкресение от мъртвите. И знаете ли, в този момент за мен беше по-лесно да вярвам в невъзможното, отколкото в напълно възможното. Не ме вълнуваше „Как“, вярвах в „Кой“. Кой, ако не моя Баща ще възкреси от мъртвите човека в ръцете ми?! Аз вярвах в моя Татко! Вярвах, че само и единствен Той е способен, никой друг! Той е с мен и може да направи всичко!
Ако си позволиш да повярваш това, дори и „след закуска“, ще видиш чудеса.

В Евангелието на Марк Исус казва следното:

„Ако можеш повярва! Всичко е възможно за този, който вярва“.

Докато четеш, може да се намираш в „напълно мъртва“ ситуация точно сега, която се нуждае от възкресение. Не е твоя работа да възкресяваш! Не си ти този, който го правиш. Твоята роля е да извикаш към Твоя Баща, Който е способен да възкресява. Да занесеш невъзможното пред Бог, Който прави невъзможните неща възможни преди закуска!

Молитва

Татко, покажи ми онези невъзможности, за които би искал да се моля. Аз вярвам, че за Теб няма невъзможни неща. Аз вярвам, че си с мен и Те е грижа за мен. Намеси се в тази (…………..) ситуация. Вземи я в Твоите ръце и донеси възкресение и нов живот. Направи това, което само Ти единствен Си способен да извършиш. Святи Душе, учи ме как да вярвам, докато изучавам Божието Слово. В Името на Исус, Амин.

Стихове за прочит

  • Псалм 42
  • Псалм 116
  • Евангелие от Матей 8: 9-28

Стих за запаметяване

  • Евангелие от Матей 19:26 – „А Исус ги погледна и рече им: За човеците това е невъзможно, но за Бога всичко е възможно.“
Предстоящи събития

Национална Християнска Конференция 2022

26 май 2022-28 май 2022 Международен Панаир Пловдив
Очаква ни нещо много вълнуващо през Май 2022 година! Национална Християнска Конференция със съвременни Божии великани: Кен Гот, House of Prayer Europe; Джон и Каръл Арнот, Catch the Fire, Toronto; Хайди Бейкър, Iris Global.

Неделни събрания с Джон и Керъл Арнот и Кен Гот

29 май 2022 10:30 Международен Панаир Пловдив
На 29 май /неделя/, след края на Национална Християнска Конференция 2022, ще има още две събрания за всички църкви в града. Ще служат Джон и Керъл Арнот и Кен Гот, а…
Контакти
гр. Пловдив 4002,ул. Тракия 57А